Fortsatt 15-årsgräns för Flickan mamman och demonerna


Inför biopremiären av Suzanne Ostens film Flickan mammma och demonerna belade Statens Medieråd filmen med en 15-årsgräns. Det innebär att ingen person under 15 år kan se filmen på biograf på offentliga visningar. Detta gäller oavsett om man går tillsammans med vuxet sällskap eller ej.

TriArt Film överklagade beslutet till Förvaltningsrätten, som sänkte åldersgränsen till 11 år. Statens Medieråd valde då att i sin tur överklaga till Kammarrätten. Kammarrätten beslutade den 22 april att inte bevilja tillståndsprövning och gick såldes på Förvaltningsrättens linje. Statens Medieråd har valt att överklaga Kammarrättens beslut till Högsta Förvaltningsrätten. Under behandlingstiden gäller 15-årsgränsen för offentliga visningar.

För ytterligare information kontakta Eva Esseen på eva@triart.se eller 0734-176552.

,

Ett svar till “Fortsatt 15-årsgräns för Flickan mamman och demonerna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *